Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής 02Στην μαγευτική περιοχή των Πηγών των Χαρίτων, με τα πεντακάθαρα κρύα νερά και τις υπερήφανες καταπράσινες ιτιές, ο λαός του Ορχομενού, πριν 35 περίπου χρόνια, σε οικόπεδο που δώρησε ο ευσεβής ενορίτης Ιωάννης Κατής και η αείμνηστος σύζυγός του Ελένη, έκτισε ένα πανέμορφο εκκλησάκι, που το αφιέρωσε στη Μάνα Παναγιά, τη Ζωοδόχο Πηγή. Και το αφιέρωσε στη Ζωοδόχο Πηγή γιατί εκεί, και μέσα σε ένα βράχο, υπήρχε παλιά τοιχογραφία μπροστά από την οποία έκαιγε πάντοτε ακοίμητο καντήλι. Εκεί οι ιερείς της Παναγίας πήγαιναν κάθε χρόνο στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής και τελούσαν τη Θεία Λειτουργία.

Σε αυτό το θαυμάσιο βυζαντινό ξωκλήσι, γιορτάζουμε κάθε χρόνο τη Ζωοδόχο Πηγή. Την Πέμπτη του Πάσχα, στις 6 η ώρα το απόγευμα, τελείται εκεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και ΘείοΚήρυγμα και την Παρασκευή του Πάσχα το πρωί, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Σ’ αυτό το μικρό ξωκλήσι, μέσα στο μεγάλο ναό της φύσης, υμνούμε και δοξάζουμε το Θεό μας και την Παναγία Μητέρα του και τους ευχαριστούμε για τις πλούσιες ευλογίες που παρέχουν σε όλους μας.

..............................................................................................................................................................
Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *